Märkt med viktat genomsnitt i google docs spreadsheets Ett aritmetiskt medelvärde som tar hänsyn till vikten av att objekten utgör genomsnittet. Vid beräkningen av värdet på ett aktieindex, är aktiekursen vanligtvis vägd på något sätt, oftast genom marknadsvärdet av bolaget. I Google Docs-kalkylblad ger genomsnittsfunktionen genomsnittsvärdet för en rad data. Om du vill beräkna ett vägt genomsnitt är det ingen direktfunktion att beräkna detta, så vi måste manipulera detta med hjälp av den inbyggda funktionen som finns tillgänglig i Googles inbyggda funktioner. Antag att en näringsidkare köper varor vid fyra tillfällen -100 ton vid 70 per ton, 300 ton vid 80 per ton, 50 ton vid 95 per ton och 60 ton vid 75 per ton. Inköpet totalt 510 ton. det enkla genomsnittliga priset skulle vara (70805060) 465. Det vägda genomsnittet, med hänsyn tagen till det köpta beloppet för varje transaktion, är (100 X 70) (300 X 80) (50 X 95) (60 X 75) 51078.92 I kalkylbladet kan detta göras med hjälp av sumproduktfunktionen och sumfunktionen i cell D8 har vi använt grundformeln som visar ovanstående exempel. För att få den enkla cellformeln har vi använt sumprodukten och summformeln för att få det vägda genomsnittet som visas i Cell C11. I Cell C10 har vi genomsnittlig formelMACD (Moving Average Convergence Divergence): Cet Indicator A t mis au point par Gerald Appel är en komponent av trois moyennes mobiles exponentielles. En rgle gnral, du är 26, 12 och 9. Det är kompositionsdynamiska ralis som är en del av en extrahering av MME 26 la MME 12 que lon nommera ligg de MACD et de la MME 9. Le rsultat de cet indicateur est souvent reprsent en histogrammet och permet de mieux visualiser les renversement de tendances. Rgles de trading Lorsque Tema 9 croise la hausse la ligne de MACD är en signalerare med en metod 9 croise la baisse la ligne de MACD är en signalerande leverantör. Häll la MACD-histogrammet med lhistogramm cesse de tomber signal dachat och lorsque lhistogramme cesse de monter signal signal. Dautre del lindicateur permet davoir un autre signal lorsquil ya une divergence entre lvolution des prix et les barres de lhistogramme. Författaren i början av 2010 och mitten av 2011 Datatiet: Hur jag förlorade 60 pund med hjälp av ett Google Docs-kalkylblad Ive tänkt på hur man Skriv den här historien länge. Ska det vara en bok En blogg En självhjälpsguide Helt sedan jag insåg att Id förlorade 60 pund under ett och ett halvår visste jag att jag ville hitta ett sätt att prata om det och kanske hjälpa andra. Detta är mitt första offentliga försök. En anteckning om rundningen av min rundhet: Min toppvikt, strax efter att jag började väga mig 2010, var 242 lbs. Min lägsta vikt sedan jag började väga mig själv har varit 183,2 kg precis i linje med var jag borde vara 6393quot lång. Jag är säker på att jag vägde mer än 242 kg. I topp, men uppriktigt sagt bryr jag mig inte om att jag inte har uppgifterna för de sista 1,2 lbs. Adam Davidsons New York Times Magazine berättelse, hur ekonomin kan hjälpa dig att gå ner i vikt, hjälpte till att organisera mitt tänkande om hur man äntligen skriver detta. I sin berättelse förklarar Adam att det styva protokollet som hans läkare sätter honom genom handlingar är ett slags ekonomiskt incitament för att han ska stanna på kosten. Jag är mycket skeptisk att de särskilda flytande måltiderna han bara kan köpa direkt via hans dietist hjälper honom att hålla sig borta. Jag försökte alla slags dieter under de många år som jag var överviktig och trots att jag aldrig försökt Adams-lösningen låter det inte som ett recept på långsiktig framgång. Minst två gånger minskade jag och fick allt och mer tillbaka. (Meta notering: Jag känner mig hemskt att skriva. Adam, jag önskar dig det bästa. Kanske läser du det här, vilket hjälper dig att hålla bort den vikt du redan har förlorat och grattis till den svåra prestationen.) Nu när jag lyckats förlust låter enkelt, och ljudet smug om min framgång (Ive stannade inom 183-192-pund intervallet i mer än två år nu), vad är min stora hemlighet Dess data. Precis som jag sa i rubriken håller jag ett Google Doc-kalkylblad där Ive religiöst loggade in min vikt varje morgon under de tre sista åren, från och med den 1 januari 2010, när jag visste att jag var tvungen att göra någonting med min fetma . Jag hittade detta dokument i avsnittet Google mallar, och jag har inte ens använt det för sin fulla avsikt. Det var för komplicerat, frågade mig att logga in mina kalorier, träningspass, sjukdagar osv. Allt jag ville ha från doc var två saker: en plats för att spela in min dagliga vikt och ett fält där jag kunde se mitt 10-dagars glidande medelvärde Vikt (se D-kolumnen i bilden ovan). Det här gör allt kalkylblad: När jag anger min vikt beräknar formlerna i cellerna sedan förändringen från igår, tillsammans med det vägda genomsnittet av de tidigare 10 dagarna. Jag lade till några diagram, men när jag kom nära min målvikt slutade jag använda dem. Efter att jag hade några års data kopierade jag mina vikter från år tidigare till min nuvarande bild av arket, så jag kunde se vad jag vägde på en given dag för en eller två år sedan. Förresten köpte jag min skala i augusti 2009 men jag började inte kalkylbladet fram till januari 2010. Jag tillbringade det mesta av det kvartalet år som att skalaen ensam inte skulle räcka. Uppdatering: Många av er har bett om mallen. Ive städat det och publicerade det via Google Docs. Här är det . Skalkalkylkombinationen hjälpte mig att korrigera för det jag har kommit att tro är det största problemet med att försöka gå ner i vikt: att få relevant data. När jag vägde mig själv utan att spela in numret, under de månaderna före januari var allt jag fick feedback på den senaste dagen eller så. Kanske om jag minns mitt nummer från dagen innan kunde jag gissa om min vikt gick upp eller ner. Men ett 10-dagars glidande medelvärde är en beräkning bortom den mentala mentaliteten hos den genomsnittliga människan, men det var avgörande för min förståelse för hur min diet fungerade. Det var faktiskt bara efter ett helt år, trots alla fysiska bevis som jag hade, och två reningar i min garderob, att jag verkligen trodde att jag förlorade vikt. Siffrorna överträffade allt psykologiskt, känslomässigt, mentalt och fysiskt som så ofta sammanfogade för att förstöra mina tidigare insatser vid viktminskning. Under hela min dieting har Id ibland en gris ute dag, om det var på en fest, en fancy middag eller en vägresa, bara att bli bedövas nästa morgon att min tre eller fyra pund en dagars viktökning hade knappt påverkat mitt 10 dagars genomsnitt. Jag visste dock att om jag hade så många dagar som i rad, skulle mitt genomsnitt klättra hela vägen upp igen för att matcha min vikt. Förresten, när jag säger att jag slog ihop, vad jag egentligen menar är att mina matvanor förändrats över tiden, så att jag höll numret på min kalkylblad nedåt. Gradvisa förändringar är vad som fungerade för mig. När jag fick tre pund på en dag, var Id så distraherat att Id praktiskt taget snabbt nästa dag och förlorar nästan all vinst, om inte mer, om 24 timmar. (Det beror naturligtvis att fett brinner långsamt, och det mesta av dessa fluktuationer var förmodligen vatten. Men om jag inte snabbt fick den extra vikten ut ur mitt system skulle min kropp anpassa sig för att fortsätta att bära den och Id fortsätta.) Jag vägde mig varje dag i nästan tre månader innan jag började göra ett försök att ändra min diet. (Observera att jag köpte min skala tre månader innan jag ens började hålla mitt dagliga kalkylblad ingenting om denna process skedde över natten. Återigen hjälpte kalkylbladet mig att se tiden i en annan skala och blev inte frustrerad när jag inte förlorade 60 pund på en månad .) Jag ville ha en basdata uppsättning innan jag verkligen försökte gå ner i vikt, men jag ville också ha lite tid att experimentera och se vilka tekniker som kunde fungera för mig. Här är några saker jag gjorde under den tidsperioden som resulterade i viktminskning: Jag hade muntlig operation. Jag hoppade över middag ibland, lunch andra, men aldrig frukost. Jag hade massor av vin och sprit, men inte mycket öl. Jag skar bort nästan alla bearbetade livsmedel. Jag åt så många grönsaker som jag kunde innan jag vände mig till kött eller ost. Jag åt mycket soppa. Jag sprang ett maraton. Jag började göra några övningar hemma på morgonen, två till tre gånger per vecka. Jag kommer inte att packa upp alla dessa punktpunkter här, men jag kommer att berätta vad jag tycker att de mest effektiva verktygen för min viktminskning har varit, förutom data: att äta bättre mat och äta mindre. Att köra maraton var bra för min fitness nivå, men jag hade redan förlorat nästan all vikt som jag skulle förlora när jag började träna för det. Löpande och enkla övningar hemma har gjort mig starkare fysiskt och i övergripande bättre form, men hade lite att göra med viktminskningen. Det enda framgångsrika sättet för mig att gå ner i vikt var att äta mindre och det enda sättet jag funnit som fungerade för att äta mindre var att äta mer riktig mat och mindre bearbetad mat. Verklig mat, när jag renade min smak av bearbetad mat, smakade helt enkelt bättre och nöjde mig mer. I en annan artikel i New York Times Magazine förklarar Michael Moss, den extraordinära vetenskapen om beroendeframkallande skräpmat, att bearbetad mat är konstruerad för att få oss att önska mer och mer och mer och mer av det tills det inte finns något fysiskt rum i våra system för något annat. Saken är att vi fortsätter att expandera våra magar, fettceller, tarmar, aptit för att rymma alla dessa extra kalorier. Det är precis som människor är byggda. Men jag var repulsed och störd att tänka på affärsmän och forskare som konkurrerar om min mun dela och mage dela. Bearbetad mat är ett stort företag, men bekvämligheten och tillgängligheten är bara det sista som människor, som är vana vid foder eller jakt och har gott om sätt att lagra energi, behöver. Så blev jag överviktig eftersom jag åt alla slags skit, hemsk mat. Och mestadels den maten gjorde mig bara hungrig för mer mat. När jag äter riktig mat, var jag bara hungrig för de rikaste, djärvaste smakerna jag kunde hitta: cheeseburgers, biffar, friterad kryddig mat. Trots att jag var en foodie och hade en kärlek i matlagning och high-end mat, hade jag nästan inget intresse för en bit fisk eller en sallad, inte för att jag inte tyckte om att äta dem gjorde jag, men för att jag inte var nöjd av dem. Återställning av min smaklökar var den svåraste delen. Det tog månader. Men nu är bearbetad mat något Id hellre inte äta, för allt det kommer att göra är att göra mig hungrig senare. Jag älskar fortfarande en bra biff eller hamburgare, eller en bit pizza, eller en fantastisk bit ost. Den stora skillnaden i dessa dagar är att Id aldrig äter en burgare två dagar i rad eller halsduk ner hälften av en pizza. Dess för rika. Dagen efter en måltid så begär jag nu en sallad eller en grönsaksoppa. Först var jag tvungen att spela spel med mig själv för att temperera min önskan om rik mat. Men det tog bara några månader innan det motstånd blev automatiskt. Jag föredrar en stor skål linsilsoppa eller grekisk sallad, förutsatt att det är färskt och gjord med kvalitetsingredienser, till en annan fet burger, även om den första burgaren var fantastisk. När jag glider och gör misstaget att hänga mig för mycket känner jag det genast, genom att jag känner mig uppblåst och hemsk, och jag ser den på skalan. Dessa dagar föredrar jag ofta att vänta på en kvalitetsmåltid och vara lite (eller till och med mycket) hungrig än att äta lite skit på flygplatsen eller dåligt, passerade hors duvoeuvres vid en dåligt tillfredsställd fest. När jag gick ner i vikt visste jag att min mage krympte också. Jag slutade försöka avsluta min tallrik och tack vare kvaliteten på maten jag sökte, kunde jag bättre veta när jag var full. Förresten drar jag min bearbetade matlinje på smör och vin: Minimal bearbetning, speciellt tekniker som människor har använt i århundraden för att bevara mat, är okej. Jag är inte en rå matperson, en vegansk person, en paleo person osv. Alla dessa saker är bra, men alla dietstrategier borde bara vara ett fordon för bättre övergripande kvalitetsmat. En vegan som äter kanelroisin bagels med sojakokladgräddeost varje dag kommer inte att gå bättre i dietkategorin än en paleo dieter som äter ingenting annat än korv som sitter i bacon. (En annan sak som jag fortfarande försöker göra är att äta kött på bara en måltid per dag. Jag fick det från Mark Bittman, som jag en gång läst är en vegan före middagen.) Varje livsmedelsprodukt född i ett laboratorium stannar förmodligen med näringsvärde på ett sätt som kommer att snedvrida med min aptit och min vikt. Om allt detta låter som en stor ansträngning, kan det ibland tyckas som om det. Visst, om jag går på en lång flygning eller resa, så försäkrar jag att jag har nötter eller torkad frukt med mig, eller något ännu större. Men jag önskar dessa matar, i stället för den gloopy kycklingen på flygplatsen Panda Express. Att ha dem med mig är en behandling, särskilt eftersom jag vägrar att äta andra saker, så det är inte så svårt att komma ihåg att ta med det. Kedjestauranger och livsmedelsföretag spenderar miljarder för att komma framför mina ögonbollar och få mig att köpa sin mat. Det är det moderna matssystemet på jobbet. Säkert kan jag spendera lite tid och ansträngning för mig själv för att ge mig ett alternativ. Det här är den dietstrategi som fungerade för mig och har hjälpt mig att hålla ner tyngden. Ingenting i denna historia handlar om hälsa eller livslängd eller råd till dig. Det här handlar om kalkylbladet, om spårningen av min dagliga vikt och gör dataen synliga för mig på en tidslinje som mänskliga hjärnor helt enkelt inte är byggda för intuit. Om du, läsare, ville äta på McDonalds varje dag, men spåra din vikt dagligen och justera din konsumtion för att få numret på kalkylbladet att gå ner, kommer du gå ner i vikt. Oavsett om du kan hålla av med den maten och inte skaka från McDonalds livstid, kan jag inte säga. Du kanske har märkt att jag inte har använt ordet kalori ännu. Det beror på att jag aldrig räknat en, och jag gör det fortfarande inte. Kalorier är roliga, konstiga saker. Jag brände mer av dem när jag tränade för mitt maraton, men jag åt flera av dem också. Några fina dagar jag promenerar miles i New York några kalla dagar kan jag gå några hundra steg mellan min säng, tunnelbanan, cafeterian och tillbaka till min lägenhet dörr. Att räkna kalorier är svårt och för mig irrelevant. Faktum är att när jag ser Brian Stelter uppskatta kalorier på hans viktminskning Twitter konto är jag glad att inte ens försöka göra detsamma. Hans viktminskning har varit en fantastisk historia. Och kanske kalorieräkningen hjälper honom, men jag vet att det för mig är kalorier bara buller som distraherar signalen, det verkliga numret Im efter: vad jag väger, varje dag. Träning, Id säger, är irrelevant, till viktminskning också, även om vi kan vara klara, du kan vara mager och fortfarande vara oförmögna. (Se mig, strax efter min viktminskning, men innan jag började marathon träning.) Det är ingen tvekan om att träningen är bra för din hälsa, men 10 extra minuter på löpbandet när jag var överviktig har aldrig hjälpt mig mycket. Känna sig tillräckligt lätt för att gå några extra kvarter, simma på semester, springa eller spela fångst gjorde mycket mer för mig. Bottom line: Om du vill gå ner i vikt måste du äta mindre. Och jag fann att att äta mindre konsekvent bara var möjligt för mig om jag gjorde de två enkla sakerna: Veckade mig varje dag för att se mitt 10-dagars medelvärde och ta reda på om min vikt gick upp. går ner eller håller fast Ate-matar som inte gjorde mig hungrig för mer mat senare. Jag väger troligen mig själv varje dag under resten av mitt liv. (Obs! Till Google: Tänk inte på att döda Docs) Jag tänkte på att skära ner en gång i veckan, men jag vill ha det 10-dagars glidande genomsnittet, så gör jag det dagligen. Det tar alla 20 sekunder, strax efter att jag vaknar. Skalan ligger i min garderob, så jag står på den som jag hittar kläder för dagen. Jag minns vanligtvis min vikt och skriver in den när jag lägger mig i mitt skrivbord på jobbet, men nu när Google Docs är mobil, gör jag det ibland på min telefon. Några måndagar, om jag inte har tagit ut min dator över helgen, kommer jag in tre dagar värda siffror på en gång. Min enda fusk i att väga mig händer när jag reser. Jag väger inte mig alls när jag är hemifrån. Jag är säker på att jag kunde hitta ett sätt, men jag finner inte det nödvändigt. Istället väger jag mig själv första morgonen hemma. Sedan fyller jag in alla de försvunna dagarna, ökar eller minskar från min sista reala vägning, så jag hamnar på den vikt jag registrerade på min första dag tillbaka på skalan. Det är inte riktigt korrekt, men det har inte varit ett problem än heller. När jag kommer ihåg jag djärva de beräknade dagarna, men det är bara en visuell signal. Det är både chockerande och tillfredsställande för mig att titta på mitt kalkylblad idag och se det här: Jag har lagt lite vikt nyligen men jag äter inte något särskilt tung igår. Jag vet inte varför, och jag bryr mig inte riktigt. Jag är fortfarande ner 45 pund från denna dag 2010 och 53 totalt. Jag kan se min 10-dagars genomsnitt går upp, men det är inte så illa. Hur som helst, idag är jag inte så hungrig, så jag äter antagligen mindre. Jag undrar dock vad jag kommer att väga imorgon. Google-kalkylblad AVERAGE-funktion Hitta det aritmetiska medelvärdet (medeltal) med Google-kalkylblad AVERAGE-funktion Hitta medelvärden med Google Kalkylblad AVERAGE-funktion. Kopiera Ted franska åtgärder av central tendens i Google Spreadsheets Det finns ett antal sätt att mäta central tendens eller, som det vanligare kallas, genomsnittet, för en uppsättning värden. Den vanligast beräknade mätningen av central tendensen är det aritmetiska medelvärdet - eller enkelt medelvärde - och det beräknas genom att lägga till en grupp av tal tillsammans och sedan dela med räkningen av dessa nummer. Till exempel är medeltalet 4, 20 och 6 tillagda 10 som i rad Google Spreadsheets har ett antal funktioner som gör det enkelt att hitta några av de mer vanliga genomsnittliga värdena. Dessa inkluderar: AVERAGE-funktionen - hittar det aritmetiska medelvärdet för en lista med tal Median-funktionen - hittar mellannivået i en lista med siffror MODE-funktionen - hittar det vanligaste värdet i en lista med tal AVERAGE-funktionens syntax och argument En funktions syntax avser funktionens layout och innehåller funktionens namn, parentes, kommaseparatorer och argument. Syntaxen för AVERAGE-funktionen är: 61AVERAGE (nummer1, nummer2.nummer30) nummer1 - (krävs) data som ska medelvärdes av funktionsnumret2. number30 - (valfritt) ytterligare datavärden som ingår i genomsnittet. Det maximala antalet tillåtna poster är 30 Nummerargumenten kan innehålla: Textposter och celler som innehåller booleska värden (TRUE eller FALSE) ignoreras av funktionen som visas i raderna 8 och 9 ovan. Om celler som är tomma eller innehåller text eller booleska värden senare ändras för att hålla nummer, beräknas genomsnittsvärdet för att anpassa ändringarna. Tomma celler vs noll När det gäller att hitta genomsnittliga värden i Google Kalkylblad, är det en skillnad mellan tomma eller tomma celler och de som innehåller ett nollvärde. Tomma celler ignoreras av funktionen AVERAGE, vilket kan vara mycket praktiskt eftersom det gör att medelvärdet för icke-sammanhängande celler av data är väldigt lätt som visas i rad 6 ovan. Celler som innehåller ett nollvärde ingår emellertid i det genomsnittliga som visas i rad 7. Hitta funktionen AVERAGE Som med alla andra inbyggda funktioner i Google Kalkylark kan funktionen AVERAGE nås genom att klicka på Infoga gt-funktion i menyerna För att öppna en nedrullningslista med vanliga funktioner som innehåller funktionen AVERAGE. Alternativt, eftersom det är så vanligt använd, har en genväg till funktionen lagts till i verktygsfältet på programmet39, för att göra det ännu enklare att hitta och använda. Ikonen på verktygsfältet för detta och flera andra populära funktioner är den grekiska bokstaven Sigma () som visas i bilden ovan. Google Spreadsheets AVERAGE Funktionsexempel Stegen nedan beskriver hur du anger AVERAGE-funktionen som visas i rad fyra i exemplet i bilden ovan med genväg till funktionen AVERAGE som nämns ovan. Inmatning av AVERAGE-funktionen Klicka på cell D4 - den plats där formulärresultaten kommer att visas Klicka på ikonen Funktioner på verktygsfältet ovanför arbetsbladet för att öppna listrutans nedrullningslistan Välj Genomsnitt från listan för att placera en tom kopia av funktionen i Cell D4 Markera cellerna A4 till C4 för att ange dessa referenser som argument för funktionen och tryck på Enter-tangenten på tangentbordet. Numret 10 ska visas i cell D4. Detta är medelvärdet av de tre siffrorna - 4, 20 och 6 När du klickar på cell A8 visas den fullständiga funktionen 61AVERAGE (A4: C4) i formulärfältet ovanför arbetsbladet. Individuella celler, i stället för ett kontinuerligt intervall, kan läggas till som argument, men varje cellreferens måste separeras med ett komma. Efter att ha skrivit in funktionen, om ändringar görs till data i de valda cellerna, räknar funktionen som standard automatiskt till att spegla ändringen. Visa fullständig artikel
No comments:
Post a Comment